Geçerlilik tarihi: 05 Ağustos 2019

Genel

Qualis Grande İş Çözümleri ve Danışmanlık Hizmetleri olarak, web sitemizi ziyaret eden ve bizimle iletişim kuran herkesin kişisel verilerine saygı duyuyoruz. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca veri sorumlusu olarak yürüttüğümüz ticari faaliyetler ve şirket yönetim faaliyetleri kapsamında, işlediğimiz kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesini ve muhafazasını sağlamak için gereken özen ve hassasiyeti gösteriyor, gerekli tedbirleri alıyoruz. Gizliliğiniz ve kişisel verilerinizin onay verdiğiniz işlenme amaçları dışında işlenmemesi ve paylaşılmaması bizim için önemlidir. Konu ile ilgili detaylı bilgileri bu KVKK aydınlatma metninde bulabilirsiniz.

Tanımlar

  • İlgili kişi: Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.
  • Kişisel veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.
  • Kişisel verilerin işlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.
  • Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemi.
  • Alıcı grubu: Veri sorumlusu tarafından kişisel verilerin aktarıldığı gerçek veya tüzel kişi kategorisi.
  • Veri sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi.
  • Açık rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza.
  • Çerez: Ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan dosyalardır. Çerezler göz atma bilgilerini kaydederek çevrimiçi deneyiminizi daha kolay hale getirir. Çerezler sayesinde siteler oturumunuzu açık tutabilir, site tercihlerinizi hatırlayabilir ve size yerel olarak alakalı içerik sunabilir.

Veri sorumlusu

Sitemiz Qualis Grande İş Çözümleri ve Danışmanlık Hizmetleri şirketi tarafından kişisel verilerin korunması kapsamında yürütülen hizmetlerimizin tanıtımı ve kişisel verilerin korunması konusunda güncel bilgilerin toplumla paylaşılması maksadıyla yayına sunulmuştur.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, kişisel verileriniz veri sorumlusu olarak Qualis Grande İş Çözümleri ve Danışmanlık Hizmetleri şirketi tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.

Kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi

Qualis Grande İş Çözümleri ve Danışmanlık Hizmetleri şirketi tarafından yönetilen www.kvkoru.com adresli internet sitesi üzerinden, ziyaretçilerin siteye erişimi ve yapacakları işlemlere bağlı olarak, ziyaretçinin vermiş olduğu açık rızaya istinaden ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler gereğince veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için aşağıda belirtilen kişisel veriler toplanabilmektedir.

Site ziyaretiniz

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, internet kullanımınıza yönelik verileriniz toplanmaktadır. Web sitemizi geliştirmek, daha kullanışlı, etkili ve güvenli hale getirmek maksadıyla çerezler kullanılabilmektedir.

Web sitemizi ilk defa ziyaret ettiğinizde size çerez kullanımı konusunda ekranda yapılan bilgilendirme sonrasında site ziyaretine devam etmeniz halinde çerez kullanımını kabul etmiş oluyorsunuz. Ancak, site ziyaretinde kullanılan çerezleri aşağıda açıklanan şekilde istediğiniz zaman kapatabilir ve tarayıcınızın ayarları üzerinden de çerez kullanımını kısıtlayabilirsiniz.

Çerezler ile ziyaretçilerin web sitemizdeki dolaşımları sırasında ziyaret edilen bölümler, tıklanan alanlar gibi veriler otomatik olarak toplanabilmektedir. Çerezler kullanılarak elde edilen bu veriler istatistiksel bilgilerdir.

Bu teknoloji ile amaçlanan, kullanıcıların ziyaret ettikleri bölümlere ait içeriği, siteye ilk ziyaretlerinden itibaren kullanıcı için daha kolay ulaşılır kılmaktır. Çerezler aracılığıyla web trafiği analiz edilmekte ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için gerekli geliştirmeler yapılmaktadır.

Çerezler, bir web sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine iletir. Bu sayede web sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder.

Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyası olan bu çerezleri kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse çerezler ile ilgili tarayıcı ayarlarını her zaman için kendileri değiştirebilirler. (Kısıtlayabilir, engelleyebilir ya da silebilirsiniz)

Her tarayıcıda ayarlar farklı olsa da çerezler ile ilgili ayarlar genellikle “Tercihler” ya da “Araçlar” menüsünde yer alır. Tarayıcınızda çerezleri ayarlamak hakkında daha fazla bilgi için tarayıcınızın “Yardım” menüsünden faydalanabilirsiniz.

Bu web sitesinde kullanılan çerezler bilgisayarınıza zarar vermez ve virüs içermez.

Sitemizi ziyaret ettiğiniz zaman, site ziyaret bilgilerinin istatistiksel olarak takip edilebilmesi amacıyla üçüncü taraflardan ( Google Analytics, Google Search Console,) alınan hizmet kapsamında çerezler de kullanılmaktadır.

  • Google Analytics
    • Kullanıcı/ziyaretçilerin sayıları, demografik özellikleri (ülke, şehir, cinsiyet, ilgi alanları, yaş aralığı v.b.) kullandıkları cihaz, sistem bilgisi, IP adresi, kullanıcı/ziyaretçilerin sitemizde hangi sayfaları kullandıkları bilgisini sağlamaktadır.
  • Google Search Console
    • Kullanıcı/ziyaretçilerin Google arama motorundan hangi sorguları yazarak sitemize ulaştıkları bilgisini paylaşmaktadır.

Sitemizde Google tarafından kullanılan üçüncü taraf çerezler hakkındaki bilgilere aşağıda yer verilen bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Google gizlilik politikasına ulaşmak için tıklayınız.

Google tarafından kullanılan çerezlerin türleri hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Tarayıcınızda çerezleri yönetme ile ilgili Google bilgilendirmesi için tıklayınız.

İletişim formu doldurulması ve gönderilmesi

Şirketimiz ile web sayfamız üzerinden iletişime geçmek istemeniz halinde, sizlerden adınızı ve soyadınızı içeren kimlik bilgileriniz ile elektronik posta adresinizi içeren iletişim bilgileriniz alınmaktadır.

İletişim formu doldurmak suretiyle paylaşmış olduğunuz bu kişisel verileriniz için, formun gönderilmesi esnasında yapılan bilgilendirme sonrası açık bir şekilde vermiş olduğunuz onaya istinaden, kişisel verileriniz bu aydınlatma metninde belirtilen kapsamda işlenmektedir.

Diğer sitelerden gömülen içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Diğer sitelere verilen bağlantılar

Sitemizde başka internet sitelerini ziyaret etmenizi kolaylaştırmak amacıyla çeşitli bağlantılar paylaşılmıştır. Bağlantı verilen internet sitelerinde kontrolümüz bulunmadığından Qualis Grande İş Çözümleri ve Danışmanlık Hizmetleri sorumlu olmayacak, bu bağlantılardan herhangi birini kullandığınızda, sitemizin gizlilik hüküm ve şartları geçerli olmayacaktır. Bağlantı verilen internet sitelerinde erişimizden, içeriğinden, kullanımınızdan ve verdiğiniz bilgilerden doğan sorumluluklar tamamen size ait olacaktır. Bağlantılı internet siteleri üzerinden kişisel verilerinize ilişkin yapacağınız her türlü paylaşım ilgili internet sitesini işleten ve uygulanabilir mevzuat kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden üçüncü kişiler tarafından yapılan bilgilendirme, diğer bildirim ve belirlenen kurallara tabidir.

Kişisel verilerin işlenme amaçları

Site ziyaretinizde çerez kullanımı yoluyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir.

  • Sitemizin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, siteyi analiz etmek ve performansını arttırmak,
  • Web sitesinin kullanıcısı olan sizlerin deneyimini iyileştirmek, web sitesinin güvenliğini sağlamak,
  • Qualis Grande İş Çözümleri ve Danışmanlık Hizmetleri şirketinin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması.

Sitemizde yer alan iletişim formunun gönderilmesi suretiyle bizimle paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir.

  • Bizlere iletmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak sizinle iletişime geçilebilmesi,
  • Ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve şirketimiz hakkında sizlere gerekli bilgilendirmenin yapılabilmesi.
  • Kanunlarla yetkilendirilmiş yasal mercilerce bilgi talebi halinde haberleşmenin mahiyeti hakkında gerekli bilgileri sağlanabilmesi.

İşlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği

Site ziyaretinize ilişkin kişisel verileriniz, kanunların öngördüğü yasal zorunluluklar kapsamında talep edilmesi halinde yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmaktadır.

Site ziyaretinizde üçüncü taraf çerezleri kullanımı yoluyla elde edilen ziyaret verileri, istatistiksel ve analitik değerlendirme yapılması için kullanılmakta olup, ziyaret verileri bu maksatla kullanılan yazılım hizmeti sağlayıcı şirket (Google) ile de paylaşılmaktadır.

Sitemizde yer alan iletişim formunun gönderilmesi suretiyle bizimle paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz, şirket iş süreçlerinin yürütülmesi ve iletişim amacınıza uygun şirket faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacıyla şirket yetkilileri ve şirket ortaklarına aktarılmaktadır. Ayrıca bu veriler, e-posta hizmeti alınmış olan web sunucusu şirket tarafından, gerekli güvenlik hizmetleri alınarak sunucular üzerinde saklanmaktadır.

İşlenen kişisel verilerin saklanma süresi

İletişim formu ile bize gönderdiğiniz verileriniz yukarıda belirtilen amaçlar için bir yıl süre ile saklanır.

Çerezlerin tarayıcınızda kalma süreleri çerez açıklamalarında detaylı olarak anlatılmıştır.

İşlenme amacı ortadan kalkan veya saklama süreleri sona eren kişisel verileriniz, kişisel verilerin korunmasına yönelik mevzuat doğrultusunda silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

İlgili kişinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununda sayılan hakları

Site kullanıcıları/ziyaretçiler, iletişim formu ile iletişime geçerek ve/veya yazılı olarak sitemizde yer alan Qualis Grande İş Çözümleri ve Danışmanlık Hizmetleri şirketi adresine bildirim yapmak suretiyle, kendileriyle ilgili;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptirler.

Qualis Grande İş Çözümleri ve Danışmanlık Hizmetleri ilgili mevzuat uyarınca talebinizi kabul edebilir veya gerekçesini açıklayarak reddedebilir ve cevabını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirir. Talebinizin niteliğine göre, talebinizin bizlere ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içinde cevaplandırılacaktır. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi hâlinde gereği yerine getirilecektir.

Diğer hususlar

Site kullanıcıları/ziyaretçiler formların doldurulması suretiyle paylaşmış oldukları bilginin tam, doğru ve güncel olduğu kabul ederler, gerekli güncellemeleri site iletişim kanalları üzerinden bildirmekle yükümlüdürler. Buna aykırılık  oluşturacak bir durumun varlığı halinde tüm sorumluluk kullanıcı/ziyaretçilere ait olacak olup, Qualis Grande İş Çözümleri ve Danışmanlık Hizmetleri şirketinin herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır.


Qualis Grande bu aydınlatma metninde güncel değişimlere göre değişiklik yapma hakkını saklı tutar ve bir değişiklik yaptığında bu değişiklikler web sitesinde ilan edildiği tarihte yürürlük kazanır.